Csapatépítés, 2016 tavasz

2016. április 15-én, pénteken a Gyakorlati Diplomácia Társasága tagjai célba vették Velencét, hogy egy jó hangulatú csapatépítő hétvégét töltsenek el ott.

Az első délután kötetlenebb programja után este az ismerkedésen volt a hangsúly. A tábor résztvevőinek két csapatra osztva kellett kitalálniuk, hogy melyik zeneszám melyik társukat jellemzi, illetve hogy kihez köthetők a játékmesterek által felolvasott sok-sok évvel ezelőtti, elfeledett Facebook-bejegyzések. De nem maradtunk szakmai feladat nélkül, az este utolsó részében a csapatoknak megadott idő alatt minél több ország nevét kellett felsorolniuk a győzelemért.

A szombati nap délelőttjén a résztvevők három csapatban vették nyakukba a tóparti települést a Falukutatás című játék keretein belül. A kérdéssor számtalan témát lefedett Velence történetétől kezdve egészen a város legidősebb és legfiatalabb lakosainak kilétéig. A feladat után jó hangulatú bográcsozás következett, majd elfogyasztottuk munkánk gyümölcsét, a csirkepörköltet. Este, miután a szélvihar lecsendesedett, vízre szálltunk, és a Süsü nevű sárkányhajón dolgoztuk le az ebéd során felszedett kalóriákat, a gyönyörű naplementében erősítve ezzel Társaságunk összhangját. Ezt a programot egy forradalmi újítás, egy kör „offline Honfoglaló” követte, amelyben a délelőtt összeállított három csapat mérte össze erejét a méltán népszerű internetes játék mintájára. A szakmai kérdésekkel teletűzdelt viadal győztesei ráadásul a dicsőség mellett Társaságunk új kabalaállatát, Diplomakit is magukénak tudhatják egészen az őszi kirándulásig, amikor terveink szerint folytatjuk az új keletű hagyományt.

Vasárnap délelőtt fáradtan ugyan, de törve nem, megannyi élmény birtokában utaztunk haza a Velencei-tó partjáról. Köszönjük szépen a szervezőknek és minden résztvevőnek a felejthetetlen hétvégét!