Kiújuló koreai feszültségek – Észak-Korea törekvései

Kedves Érdeklődő!

A Gyakorlati Diplomácia Társasága soron következő nyílt eseményén a Koreai-félszigeten uralkodó krízishelyzet kerül górcső alá.
Észak-Korea az egyetlen állam, amely az új évezredben sem hagyott fel az atomrobbantásokkal: több sikertelen vállalkozás után idén egy feltehetően sikeres fúziós atombomba robbantást hajtott végre. Az Átfogó Atomcsend Egyezmény Szervezete (CTBTO) közölte, hogy szokatlan szeizmikus hullámokat észleltek a Koreai-félsziget északi részén, amely bizonyosan emberi tevékenység eredménye, ám a vizsgálatok még mindig folynak.
A kommunista rezsim és a kis tigris, Dél Korea közt immár 63 éve tart a folyamatos összecsapásokkal tarkított tűzszünet, de Kim Dzsong Ün nukleáris programja mélypontot idézett elő a két ország diplomáciai kapcsolatában.
Hogyan éli meg a konfliktust Földünk egyik legelzártabb, legelmaradottabb országa és egy, a világ élvonalába tartozó állama? Meddig hajlandó dacolni a világgal Észak-Korea, és miként reagál a történtekre déli szomszédja? Hogyan érinti mindez a magyar-koreai kapcsolatokat?
Ezekre és hasonló kérdések megválaszolására kerül sor meghívott előadónk, dr. Csoma Mózes Korea-szakértő, az ELTE Koreai Tanszék vezetőjének segítségével.

Helyszín: BCE C épület X. előadó
Időpont: ápr. 27. 17:20

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!