Őexcellenciája Kolinda Grabar-Kitarović díszdoktorrá avatása

A Budapesti Corvinus Egyetem 2017. szeptember 12-én díszdoktorrá avatta Őexcellenciája,Kolinda Grabar-Kitarović horvát elnök asszonyt. Az egyetem külkapcsolati irodája, mint a rendezvény egyik főszervezője felkérte a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumát, hogy segítsen az előkészületekben és az esemény lebonyolításában.

A szakkollégium csapatának résztvevői (Nagy Franciska, Gólya Kitti Fanni, Bánáti Bence, Posta Csongor, Grád Zsófi, Zykova Nikoletta, Reinitz Kata) főleg a diplomáciai testület tagjait és a VIP személyeket koordinálták. A regisztrációs és biztonsági átvilágítási folyamatokból is kivették a részüket, emellettminden egyéb rendezvényszervezési feladatot kiválóan oldottak meg. A szakkollégium protokoll referensei (Jánosi Dóra és Orosz Fanni) pár tapasztaltabb hallgatóval klasszikus protokolláris feladatokat láttak el, mint például a pápai nuncius személyének teljeskörű kiszolgálása, a horvát delegáció koordinálása, a ceremónia teremben való helyfoglalás zökkenőmentes lebonyolítása, illetve a horvát elnöki palota személyeinek és az elnök asszonynak a protokoll ajándékok átadása.

Ezért a kitartó és precíz munkáért kapott a szakkollégiumunk egy köszönőlevelet a budapesti horvát-magyar nagykövetségtől, amiben kifejtik, hogy mennyire hálásak a szervezetnek a lelkes segítségért.

Az esemény összességében nagyon jól sikerült, számos belföldi és külföldi sajtóban is megjelent a díszdoktori ceremónia. A Budapesti Corvinus Egyetem vezetése pedig szintén meg volt elégedve a dolgozói és diákjai munkájával is.