Tagfelvétel menete

Kiknek a jelentkezését várjuk?

Jelentkezz, ha…

  • Szeretnél többet tudni a világ aktuális történéseiről.
  • Mindig is érdekelt a külpolitika.
  • Érdekel a diplomácia, esetleg a későbbiekben ezen a pályán szeretnél elhelyezkedni.
  • Szeretnél egy kiváló közösség tagja lenni.

A jelentkezés mindenki számára nyitott, aki bármely egyetemen aktív hallgatói viszonnyal rendelkezik.

 

Hogyan zajlik a felvételi?

A felvételi „írásbeli részét” a jelentkezéssel együtt beküldött motivációs levél, önéletrajz és a kérdések megválaszolása jelenti. A motivációs levélben arra vagyunk kíváncsiak – saját magad bemutatásán kívül -, hogy miért szeretnél a GyDSz tagja lenni és mivel tudnád segíteni szakkollégiumunk munkáját, valamint hogy milyen szakmai érdeklődési területed van. A kérdések közül összesen négyet kell megválaszolnotok, kettő szakmait és kettő kreatívat, mindegyiket fél-fél oldal terjedelemben. A feltöltött fájlok neve NÉV_önéletrajz/motivációs levél/kérdések legyen a formátum pedig pdf.

Az írásbeli fordulón kiválasztottakat behívjuk majd egy negyed órás személyes interjúra, amelynek keretében a jelentkezők motivációiról, kiállásáról és tájékozottságáról szeretnénk képet alkotni. Fontos, hogy az interjú során mindenki saját magát adja, ugyanis nem sablonokban gondolkodunk: különböző személyiségű és habitusú emberekre egyaránt szüksége van Szakkollégiumunknak, közös összekötő elemként elsősorban az elhivatottságot várjuk el.

 

Érdeklődők számára ajánljuk levelezőlistánkat, amin keresztül nyitott eseményeinkről és egyéb programokról információt kaphattok. Feliratkozni a következő linken lehet:

http://eepurl.com/dHo7jb